Geplande Zuidprojecten binnen Educatie


 

Zoals U misschien weet kent Gambia geen leerplicht. Vaak stoppen kinderen vroeg met school om de ouders te helpen in het huishouden,  de zorg voor de kleinere kinderen binnen het gezin, om te helpen in de groentetuin,... enz. De voornaamste reden dat kinderen stoppen met school is echter omdat de schoolkosten gewoonweg niet betaalbaar zijn voor de ouders. Educatie is zogezegd gratis in Gambia, maar uniformen, schoolbadges, een schoolrugzak, schrijfgerief en schoolboeken zijn wel ten koste van de ouders. Deze kosten tezamen kunnen voor arme gezinnen best oplopen. 

Educatie is echter wél een internationaal recht van het kind, en daardoor behoort 'Educatie' dan ook tot één van de 17 de SDG's van de Verenigde Naties. Wij vinden het ook extreem belangrijk voor de toekomst van het kind, de toekomst van het gezin én de toekomst van Gambia dat kinderen kunnen genieten van een kwaliteitsvolle opleiding (en indien zij dit wensen  ook een hogere opleiding) (SDG 4).

Hoe gaat alles in zijn werk?

  1. Ons Zuidteam zoekt een sponsorkindje voor U dat steun zoekt om naar school te kunnen blijven gaan. De leeftijd van het sponsorkindje kan U zelf kiezen.

  2. Na toezegging van het voorgestelde sponsorkindje, krijgt U een voorstel van 2 pakketten, eentje mét de middagmalen inbegrepen en eentje zonder de middagmalen.

  3. Na betaling van het gekozen pakket, zorgen wij voor een veilige en betrouwbare overdracht van het geld. Ons Zuidteam zorgt ervoor dat de centen correct op zijn plaats terecht komen. Zij bezorgen ons betaalbewijzen en foto's, die wij dan doorsturen naar jullie per mail.

  4. Indien U wenst (en het gezin in Gambia staat het toe), kan U contact opzoeken met het sponsorkindje en/of de ouders. Wij bezorgen de contactgegevens. Mocht U interesse hebben in één van onze projectreizen, kunnen we zelfs een bezoek regelen aan het gezin waaraan U sponsort.

Indien U met een sponsorkindje wenst op te starten, vragen wij U te overwegen om dit jaarlijks en zo lang mogelijk te doen voor het gezin/kind. We begrijpen het uiteraard als dit financieel te duur wordt op termijn. 

De schoolkosten verschillen per leeftijd. Bekijk onderstaande tabel voor de richtprijzen (volgt ten laatste 31/12/20).

Vanaf Januari 2021 kan U via ons een schoolkindje sponsoren!

"Education is an international right"

vierdepijler-logo-baseline-rgb.jpg
Maatschappelijke zetel: Laaglandweg 83/6, 2610 Antwerpen
BTW BE0733.688.895.
+32 495 786 252
stichtingmamafrika@outlook.com
Project rekening: BE44 3631 9222 5445