Vanaf Januari 2021 kan U via ons een schoolkind steunen!

Geplande Schoolprojecten


 

Inleiding

Zoals U misschien weet kent Gambia geen leerplicht. Vaak stoppen kinderen vroeg met school om de ouders te helpen in het huishouden,  de zorg voor de kleinere kinderen binnen het gezin, om te helpen in de groentetuin,... enz. De voornaamste reden dat kinderen stoppen met school is echter omdat de bijkomende schoolkosten gewoonweg te hoog zijn voor de ouders. Educatie is zogezegd gratis in Gambia, maar uniformen, schoolbadges, een schoolrugzak, schrijfgerief en schoolboeken zijn wel ten koste van de ouders. Deze bijkomende kosten tezamen kunnen voor arme gezinnen best hoog oplopen. 

Onze visie

Educatie is een internationaal recht van het kind, en daardoor behoort 'een kwaliteitsvolle educatie voor elk kind' dan ook tot één van de 17 de Duurzame Doelstellingen van de Verenigde Naties (SDG 4, UN). Wijzelf vinden educatie ook extreem belangrijk voor de toekomst van het kind, de toekomst van het gezin én de toekomst van Gambia dat kinderen kunnen genieten van een kwaliteitsvolle opleiding (en indien zij dit wensen  ook een hogere opleiding). Daarom zetten wij ons mee in voor dit doel.

Indien U met een sponsorkindje wenst op te starten, vragen wij U om goed te overwegen om dit jaarlijks te doen voor het kind/het gezin tot het afstuderen van het kind in kwestie. Zo ontnemen we gaandeweg geen hoop bij een kind. Uiteraard verplichten wij U tot niets.

 

 

 

 

 

Sponsorouder worden: Hoe gaat alles in zijn werk?

  1. Op onze facebook pagina kan u foto's van de kindjes zien die wij in overleg met 2 scholen in Gambia voorstellen ter sponsorschap. Dit zijn allen kindjes uit kwetsbare gezinnen, gezinnen met 1 ouder (en dus met 1 inkomen), gezinnen veel siblings of het zijn kindjes die werden opgenomen door een ver familielid wegens overlijden van beide ouders.

  2. Na toezegging van het voorgestelde sponsorschap, krijgt U de vraag welk pakket U wenst; een basispakket zonde extra's (zonder lunchgeld) of een geavanceerd pakket (met extra's: lunchgeld en/of fiets en/of schoenen). De prijzen kan U bij ons opvragen per mail, deze verschillen per school en per graad.

  3. Na betaling van het gekozen pakket en ondertekening van het contract door de ouders van het kindje in Gambia, zorgen wij voor een veilige en betrouwbare overdracht van uw geld. Ons Zuidteam in Gambia zorgt ervoor dat de gedoneerde gelden en materialen correct op zijn plaats terechtkomen. Zij bezorgen ons betaalbewijzen en foto's, die wij dan doorsturen naar jullie per mail indien gewenst. 

  4. Indien U wenst (én het gezin in Gambia staat het toe), kan U contact opnemen met het kindje en/of de ouders. Wij bezorgen de contactgegevens. Mocht U interesse hebben in één van onze projectreizen, kunnen we zelfs een bezoek regelen aan het gezin waaraan U sponsort.

  5. Contacteer ons voor Uw keuze van een kindje of meer informatie ivm de studiebeurs.

Wat kost het om een sponsorouder te worden?

De schoolkosten verschillen per graad (per leeftijd) en per school. U kan bij ons de prijzen opvragen per mail voor de 2 scholen, waarbij wij schoolkinderen sponsoren: de Walid Khalid Bun Arabic School en de Roots Nursury School in Sambuyang.

Na de beslissing om een kindje te sponsoren, ontvangt U een betaalverzoek met een overzicht van het gevraagde pakket. Deze kan U in één keer overmaken op de projectrekening, of in 2 keer.

 

 

CorrectBook

Binnen alle sponsorpakketten zit er 1 duurzaam A5 schriftje met hervulbare pen en wisdoekje.

Dit schriftje, pen en doekje werd speciaal ontworpen om kinderen in Afrika de mogelijkheid te bieden om te kunnen leren schrijven op papier op school en thuis. Zoals U misschien wel of niet weet, is er in Afrika vaak geen goed materiaal voorhanden. Met de bijgevoegde pen en doekje kan het kind alles weer wegvegen, en de pagina opnieuw herbeschrijven/herbetekenen zoveel hij/zij wil. Deze boekjes worden gedoneerd aan het gesponsord kind, en hij/zij heeft dan een hele lange tijd schrijfplezier zonder dat de afvalberg in Gambia verhoogd wordt! Bekijk het concept gerust op www.correctbook.com

Behalve het feit dat er in elk sponsorpakket een CorrectBook zit, organiseren wij ook grootschalige donaties aan Gambiaanse schoolkinderen: We gaan scholen in Gambia af om elk schoolkind van dergelijk schriftje te voorzien. Bekijk het filmpje voor meer informatie over deze boekjes:

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

"Education is an international right"

sdg4.jpg

Geplande verdelingen van CorrectBooks in Gambia

  • Data nog onbekend wegens Coronapandemie.

Contacteer ons wanneer U ook duurzame schriftjes wenst te doneren aan schoolkinderen in Gambia.