Geplande Schoolprojecten


 

Inleiding

Zoals U misschien weet kent Gambia geen leerplicht. Vaak stoppen kinderen vroeg met school om de ouders te helpen in het huishouden,  de zorg voor de kleinere kinderen binnen het gezin, om te helpen in de groentetuin,... enz. De voornaamste reden dat kinderen stoppen met school is echter omdat de bijkomende schoolkosten gewoonweg niet betaalbaar zijn voor de ouders. Educatie is zogezegd gratis in Gambia, maar uniformen, schoolbadges, een schoolrugzak, schrijfgerief en schoolboeken zijn wel ten koste van de ouders. Deze bijkomende kosten tezamen kunnen voor arme gezinnen best oplopen. 

Onze visie

Educatie is een internationaal recht van het kind, en daardoor behoort 'een kwaliteitsvolle educatie voor elk kind' dan ook tot één van de 17 de Duurzame Doelstellingen van de Verenigde Naties (SDG 4, UN). Wijzelf vinden educatie ook extreem belangrijk voor de toekomst van het kind, de toekomst van het gezin én de toekomst van Gambia dat kinderen kunnen genieten van een kwaliteitsvolle opleiding (en indien zij dit wensen  ook een hogere opleiding). Daarom zetten wij ons mee in voor dit doel.

Indien U met een sponsorkindje wenst op te starten, vragen wij U om goed te overwegen om dit jaarlijks te doen voor het kind/het gezin tot het afstuderen van het kind in kwestie. Zo ontnemen we gaandeweg geen hoop bij een kind. Uiteraard verplichten wij U tot niets.

 

 

 

 

 

Sponsorouder worden: Hoe gaat alles in zijn werk?

  1. Op de slideshow kan u kindjes zien (en hun verhaal lezen), die alvast op zoek zijn naar een sponsorouder. Nota: De slideshow volgt.

  2. Na toezegging van het voorgestelde sponsorkindje, krijgt U de vraag welk pakket U wenst; een basispakket (zonder lunchgeld) en een geavanceerd pakket (met lunchgeld). De prijslijst vindt U terug onderaan op deze pagina.

  3. Na betaling van het gekozen pakket en ondertekening van het contract door de ouders van het sponsorkind in Gambia, zorgen wij voor een veilige en betrouwbare overdracht van uw geld. Ons Zuidteam zorgt ervoor dat de gedoneerde gelden correct op zijn plaats terecht komen. Zij bezorgen ons betaalbewijzen en foto's, die wij dan doorsturen naar jullie per mail indien gewenst.

  4. Indien U wenst (én het gezin in Gambia staat het toe), kan U contact opzoeken met het sponsorkindje en/of de ouders. Wij bezorgen de contactgegevens. Mocht U interesse hebben in één van onze projectreizen, kunnen we zelfs een bezoek regelen aan het gezin waaraan U sponsort.

  5. Contacteer ons voor de keuze van een sponsorkind of meer informatie.

Wat kost het om een sponsorouder te worden?

De schoolkosten verschillen per graad (per leeftijd) en per school (private school - overheidsschool). Bekijk hier de prijzentabel per schooljaar.

Opgelet! De tabel geeft richtprijzen aan om zo goed mogelijk idee te geven. Er werd in de tabel nog geen rekening gehouden met de wisselkoers, dossierkosten en transactiekosten.

Na beslissing kan U het bedrag van uw gekozen pakket in één keer overmaken, of spreiden over 4 maanden indien gewenst. 

CorrectBook

Binnen alle sponsorpakketten zit er 1 duurzaam A5 schriftje met hervulbare pen en wisdoekje.

Dit schriftje, pen en doekje werd speciaal ontworpen om kinderen in Afrika de mogelijkheid te bieden om te kunnen leren schrijven op papier op school en thuis. Zoals U misschien wel of niet weet, is er in Afrika vaak geen goed materiaal voorhanden. Met de bijgevoegde pen en doekje kan het kind alles weer wegvegen, en de pagina opnieuw herbeschrijven/herbetekenen zoveel hij/zij wil. Deze boekjes worden gedoneerd aan het gesponsord kind, en hij/zij heeft dan een hele lange tijd schrijfplezier zonder dat de afvalberg in Gambia verhoogd wordt! Bekijk het concept gerust op www.correctbook.com

Behalve het feit dat er in elk sponsorpakket een CorrectBook zit, organiseren wij ook grootschalige donaties aan Gambiaanse schoolkinderen: We gaan scholen in Gambia af om elk schoolkind van dergelijk schriftje te voorzien. Bekijk het filmpje voor meer informatie:

Vanaf Januari 2021 kan U via ons een schoolkindje sponseren!

"Education is an international right"

Geplande verdelingen van CorrectBooks in Gambia

  • November 2021

Contacteer ons wanneer U ook schriftjes wenst te doneren.

vierdepijler-logo-baseline-rgb.jpg
Maatschappelijke zetel: Laaglandweg 83/6, 2610 Antwerpen
BTW BE0733.688.895.
+32 495 786 252
stichtingmamafrika@outlook.com
Project rekening: BE44 3631 9222 5445