Projectreizen Gambia

Via Mamafrika kan u vanaf 2021 een projectreis met of zonder vrijwilligerswerk (kan zelfs als buitenlandse stage!in Gambia boeken op maat.

Deze projectreizen worden jaarlijks opgesteld met een minimumduur van 3 weken, telkens in de periode tussen januari en mei. Ze zijn mogelijk voor iedereen, groot of klein, voor individuen, koppels of een gezin,... Iedereen die graag vrijwilligerswerk wil doen in Afrika en wil zien hoe het échte leven daar is.

Onze projectreizen worden samengesteld zonder massa-toerisme, m.a.w. alle items die aan bod komen in de reis is ten voordele van de lokale bevolking. Logies worden ook lokaal geregeld in een lodge (B&B). Wij regelen dus geen logies in hotels van het toeristische Senegambia, wel in het rustige Gunjur, Kombo South.

Voor deze reizen regelen wij ter plaatse voor u:

  1. Een vrijblijvende voorbereidende info sessie voorafgaand op de reis (wel sterk aangeraden)

  2. Een verblijfplaats bij een gastgezin of in een Afrikaanse lodge (of beiden)

  3. Vliegtickets met bagage, heen & terug

  4. Betrouwbaar vervoer van en naar de luchthaven in Banjul en tijdens de projectreis

  5. Betrouwbare lokale gidsen, chauffeurs, kokkin,...

  6. Reisbrochure inclusief dagtrips naar lokale dierenterreinen. Optioneel kan U specifieke dagtrips bijboeken.

  7. Vrijwilligerswerk gerelateerd aan gezondheidszorg / milieu / kinderspelen en onderwijs

  8. Reisbegeleiding ter plaatse

  9. Een variatie aan enkele leuke daguitstappen

Wat moet u zelf regelen?

-De verplichte vaccinaties voor Gele Koorts en Hepatitis B. 

-In geval van vrijwilligerswerk gerelateerd aan gezondheidszorg hebt u ook de vaccinatie voor Hepatitis A nodig.

-In geval van logies bij een gastgezin raden wij ook de Cholera vaccinatie aan.

-Reisverzekering

Waar kan U ons mee plezieren? Een reisverslag met foto's binnen 1 maand na de terugkeer.

Schrijf je nu in voor de VOORBEREIDINGSAVONDEN in oktober 2020

voor de Projectreis van 2021: klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

Weet U graag al wat meer over de logie die wij regelen? Lees hieronder meer:

Omdat ons Mamafrika team de meest positieve ervaring heeft met deze lodge én deze het meeste aansluit aan het echte Afrikaanse leven, zijn onze projectreizen voorzien in de Nyamina Lodge. De laatste 4 nachten wordt er afgesloten in de Footstep ecolodge, waar u volledig tot rust kunt komen aan het zwembad na uw vrijwilligerswerk. Bekijk de foto's hieronder.

Lodge 1: "Nyamina Garden"

Seedy Janneh, lodge eigenaar en zijn rechterhand/broer Faro Janneh, hebben de laatste jaren een groot stuk dor land omgebouwd tot een typische Afrikaanse lodge middenin de natuur.

Seedy & Farao werken samen dag in dag uit aan stimulatie van het "groen" rondom heen de kamers. Rusten doen ze zelden, er valt immers altijd wel iets te bouwen, planten of te verzorgen (de geitjes & kippen bijvoorbeeld). Tijdens uw verblijf kan je zonder verplichtingen hieraan deelnemen. Plezier tussendoor gegarandeerd!

In deze lodge kan je jezelf helemaal afzonderen van de Westerse gewoonten, en proeven van het échte Gambia. De lodge bevindt zich 30 min wandelen van het centrum van Gunjur, maar de lodge eigenaars zorgen graag voor vervoer naar de nodige locatie. 

Voorzieningen: ontbijt en avondmaal wordt voorzien door een Afrikaanse kokkin, solar-energie, Westerse privédouche met toilet in de (2-persoons)kamers, entertainment, zéér vriendelijke en betrouwbare uitbaters, huiselijk gevoel, persoonlijker, lage kostprijs.

 

 

 

 

 

 

 

Lodge 2: "Footstep eco lodge"

David White, lodge eigenaar en Engelsman, baat sinds jaren een Ecologische lodge uit in Gunjur. Hij won reeds verschillende malen de Tripadvisor prijs. 

U krijgt hier een tintje Afrikaans gevoel, en behoud toch nog een beetje luxe van het Westen. De lodge is volledig omgeven door mooie natuur. Naar het strand wandelt U 30 min en naar het Gunjur centrum wandelt U 60 min. Voorzieningen: ontbijt inbegrepen, uitgebreide kaart in het restaurant, continu elektriciteit en wifi, zwembad, dakterras, entertainment en souvenir shop.

De mogelijkheid bestaat om deze lodge zelf te boeken via www.booking.com indien U liever enkel een relax-vakantie wenst door te brengen in Gambia.

Indien U een projectreis bij ons boekt, beëindigen we de reis standaard met enkele nachten in deze lodge.

Bekijk foto's op de website https://footstepsinthegambia.com/lodge/

Maatschappelijke zetel: Laaglandweg 83/6, 2610 Antwerpen
+32 495 786 252
stichtingmamafrika@outlook.com
BTW BE0733.688.895
Project rekening: BE44 3631 9222 5445 - vzw Mamafrika