Maatschappelijke zetel: Laaglandweg 83/6, 2610 Antwerpen
+32 495 786 252
stichtingmamafrika@outlook.com
BTW BE0733.688.895
Project rekening: BE44 3631 9222 5445 - vzw Mamafrika 
Wij stellen u voor: Team Mamafrika

Sabrina Asselman

Functie: Voorzitter, Secretariaat & Hoofdstichter

 

Eén van Sabrina haar jeugddromen was om vrijwilligerswerk te gaan doen in het minderbedeelde Afrika. In haar laatste jaar Vroedkunde had zij de mogelijkheid om haar bachelor studie te combineren met deze wens! Ze verbleef en werkte 3 maanden in het Gunjur Health Center als verloskundige. In deze korte levensveranderende periode had het kleine Gambia -en de mensen- haar hart gestolen. Zij keerde verschillende malen nadien terug om opnieuw vrijwilligerswerk te doen in datzelfde centrum, en in 2019 stichtte zij samen met een team vzw Mamafrika. Binnen de vzw vervult zij verscheidene functies met hart en ziel, als hoofdstichter van dit project.

Shana Kennis

Functie: Ondervoorzitter, PR & Mede-stichter

 

Shana draagt het gezegde "A bucketlist life" hoog in het vaandel. Het leven is te kort, en daarom houdt ze er van een persoonlijke en creatieve touch te geven aan alles dat ze doet. De afgelopen 9 jaar trok zij regelmatig de wijde wereld in op zoek naar nieuwe plaatsen en culturen. Shana heeft altijd al een groot hart voor mens & dier gehad. Via het reizen vond zij haar een passie, en besloot ze er iets betekenisvol mee te doen in het leven. Op dit pad vond zij vzw Mamafrika, en sprong met veel enthousiasme aan boord als Ondervoorzitter. Zoals je misschien al kan raden is ze een echte levensgenieter, en toont ze dat maar al te graag op sociale media. Daarom is zij de perfecte match voor de functie Public relations.

Sonja Piselé

Functie: Hoofdverantwoordelijke Naai Atelier & Mede-stichter

Als enige dochter uit een gezin van 5 kinderen gaat reeds van jongs af aan haar liefde uit naar het zorgen voor mensen. Waarom Afrika? Omdat het altijd een droom is geweest en omdat de bevolking onze hulp zeer hard nodig hebben.

Zelf heeft zij gewerkt als Zorgkundige bij mensen met een beperking. Sonja heeft dit altijd met hart en ziel gedaan, maar wat haar altijd het meeste heeft geraakt is de zorg voor moeders en kinderen. Nog steeds overlijden moeders en kinderen in Afrika door tropische ziekten, (onhygiënische) omstandigheden of door het ontbreken van kennis en materiaal in Afrika. Vzw Mamafrika probeert hieraan te werken, beginnend in het West-Afrikaanse Gambia, en zij draagt graag haar steentje bij als Verantwoordelijke voor het naai atelier en lid van het Event team.

Melissa Piselé & Sander Luypaert

Functie: Event managers

Melissa zit bij de bron als kinderverzorgster, en kent hierdoor het reilen en zeilen van kinderen als geen ander.

Sander heeft zich ook jaren lang ingezet voor kinderen en jongeren op de jeugdbeweging Chiro.

Beiden willen ze zich inzetten om activiteiten te organiseren, zodat we als vzw voldoende fonds creëren om onze projecten in Gambia mee te bekostigen.

Michael Meurs

Functie: Hoofd Materiaalbeheer, Event team

Als hoofd van de dienst 'Materiaal beheer' ondersteunt Michael met volle enthousiasme de vzw en haar mooie doel. Onze handige Harry en krachtpatser ondersteunt ons Event team waar het nodig is. Hij ondervindt volle genoegen en deugd in het helpen van de medemens in België of elders in de wereld, en is een onmisbare schakel binnen onze vzw.

Frederic Beevers

Functie: Manusje van alles

Frederic heeft naast een zwak voor dieren, een hart voor mensen. Mensen uit de nood helpen, daklozen een steuntje geven,... Allemaal vanuit empathie. Zijn passie voor reizen en culturen bracht hem naar plekken overal in de wereld. De combinatie van het willen inzetten voor vrijwilligerswerk en zijn vriendin Shana (stichter) bracht hem bij onze vzw. Afrika intrigeerde hem altijd en zijn doel is om de mensen in Gambia gelukkig te maken met de kleinste zaken. Binnen onze projecten probeert hij er voor iedereen te zijn en overal te ondersteunen waar hij kan.

Lokale team Gambia

Alagie Bojang (Jessie)                                       Omar Touray (Lacko)                                           Buba Y Janneh

Vice-President                                                    Treasurement                                                     Secretary & PR