Wij stellen u voor: Team Mamafrika

Sabrina Asselman

Hoofdstichter, voorzitter & secretariaat

Eén van Sabrina haar jeugddromen was om vrijwilligerswerk te gaan doen in het minderbedeelde Afrika, om daar mensen te helpen. In haar laatste jaar Vroedkunde kreeg zij de opportuniteit om haar Bachelor studie te combineren met deze wens. Ze verbleef en werkte 3 maanden in het healthcenter van Gunjur, Kombo South / Gambia, als Verloskundige. In deze levensveranderende periode had het kleine Gambia -en de mensen- haar hart gestolen. Zij keerde verschillende jaren terug om opnieuw vrijwilligerswerk te doen in datzelfde gezondheidscentrum, en midden 2019 stichtte zij samen met een team, officieel de wettelijke vereniging zonder winstoogmerk 'Mamafrika'. Binnen de vzw vervult zij verscheidene functies met hart en ziel.

Shana Kennis

Stichter en Projectleider

Shana draagt het gezegde "A bucketlist life" hoog in het vaandel. Het leven is te kort, en daarom houdt ze er van een persoonlijke en creatieve touch te geven aan alles dat ze doet. De afgelopen 9 jaar trok zij regelmatig de wijde wereld in op zoek naar nieuwe plaatsen en culturen. Shana heeft altijd al een groot hart voor mens & dier gehad. Via het reizen vond zij haar een passie, en besloot ze er iets betekenisvol mee te doen in het leven. Op dit pad vond zij vzw Mamafrika, en sprong met veel enthousiasme aan boord als Projectleider. 

Sonja Piselé

Stichter, Hoofd Naai atelier

Als enige dochter uit een gezin van 5 kinderen gaat reeds van jongs af aan haar liefde uit naar het zorgen voor mensen. Zelf heeft zij gewerkt als Zorgkundige bij mensen met een beperking. Sonja heeft dit altijd met hart en ziel gedaan, maar wat haar altijd het meeste raakt is de zorg voor moeders en kinderen. Nog steeds overlijden moeders en kinderen in het Afrikaanse continent door tropische ziekten, (onhygiënische) omstandigheden of door het ontbreken van kennis & materiaal. Vzw Mamafrika probeert hieraan te werken, beginnend in het West-Afrikaanse Gambia, en zij draagt graag haar steentje bij als Hoofd van het naai atelier.

Melissa Piselé

Event Manager

Melissa zit bij de bron als Kinderverzorgster, en kent hierdoor het reilen en zeilen van een kind als geen ander. Haar vriend Sander heeft zich ook jaren lang ingezet voor kinderen en jongeren op de jeugdbeweging Chiro. Beiden zetten ze zich in om activiteiten te organiseren, zodat we binnen onze vzw voldoende fonds creëren om de projecten in Gambia mee te bekostigen.

Sander Luypaert

Event Manager

Sander heeft zich jarenlang ingezet voor jongeren bij de jeugdbeweging Chiro. Nu zoekt hij het een stukje verder, en gaat hij voor kinderen in Gambia. Samen met zijn vriendin Melissa zetten ze zich beiden in om activiteiten te organiseren, zodat we binnen onze vzw voldoende fonds creëren om onze projecten in Gambia mee te bekostigen.

Michael Meurs

Hoofd Materiaalbeheer & IT-ondersteuning, lid Event team

Als hoofd van onze dienst 'Materiaalbeheer' ondersteunt Michael met volle enthousiasme de vzw en haar mooie doel. Onze handige Harry, krachtpatser en (toch een beetje computer nerd) ondersteunt ons Event team en Secretariaat waar het nodig is. Hij ondervindt volle genoegen en deugd in het helpen van de medemens in België of elders in de wereld, en is een onmisbare schakel binnen onze vzw.

Frederic Beevers

Manusje van alles

Frederic heeft naast een zwak voor dieren, ook een hart voor mensen. Mensen uit de nood helpen, daklozen een steuntje geven,... Zijn passie voor reizen en culturen bracht hem naar plekken overal in de wereld. De combinatie van het willen inzetten voor een goed doel én zijn vriendin Shana, bracht hem bij onze vzw. Afrika intrigeerde hem altijd, en zijn doel is om de Gambiaanse bevolking gelukkig te maken met de kleinste zaken. Binnen onze projecten probeert hij overal te ondersteunen waar hij kan.

Omar Touray (Lacko)

Fondsbeheer (Gambia)

Lokale Team Gunjur

Alagie Bojang (Jessie)

Ondervoorzitter (Gambia)

Lokale Team Gunjur

Buba Janneh

Secretaris en Public Relations (Gambia)

Lokale Team Gunjur

Maatschappelijke zetel: Laaglandweg 83/6, 2610 Antwerpen
+32 495 786 252
stichtingmamafrika@outlook.com
BTW BE0733.688.895
Project rekening: BE44 3631 9222 5445 - vzw Mamafrika